Thripex-Plus

Научно наименование:
Neoseiulus cucumeris
Обичайно наименование:
Хищен акар
Категория на продукта:
Natural enemy
Play
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Thripex-Plus?

Използвайте Thripex Plus за биологичен контрол на вредителите на различни видове трипси. Люпене на яйца и ларви. Хищните акари също така ядат паякови акари (т.е. ягодови акари, широки акари), няколко други акари, медена роса и цветен прашец.

Как действа

Как действа

Как действа Thripex-Plus?

Възрастните хищни акари активно търсят и се хранят с плячката си.

Play

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

  • 500 сашета в кутия

Всяко хартиено саше с кука съдържа 1 000 хищни акари и зърнени акари (всички стадии), смесени с трици

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Thripex-Plus

  • Окачете сашетата сред културата (сашетата вече имат изходен отвор)
  • Окачете сашетата на защитени позиции върху културата (без пряка слънчева светлина).
  • Мерките за подобряване на баланса на влагата в сашетата, като например поставяне на дъното на сашето върху влажен субстрат, ще имат положителен ефект върху дълготрайността на продукта
  • Дръжте сашетата за картонената лента отгоре. Хищните акари лесно се повреждат

Моля, имайте предвид, че Thripex Plus съдържа зърнени акари и трици. Тези акари могат да причинят леки щети на някои култури, особено при голям брой акари и висока влажност. Следователно консултирайте се с вашия доставчик преди да използвате Thripex и е препоръчително да направите малък полеви тест за проследяване на ефектите.

Play

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Thripex-Plus превантивно слабо лечебно силно лечебно
Дозировка 1 саше/2—3 m² 1 саше/1—2 m² 1 саше/m²
Интервал (дни) 42 35 28
Честота - - -
Забележки Само веднъж при култура с цветен прашец - Разпръснете насипен Thripex в заразените райони

Най-добри условия за работа с Thripex-Plus

Хищният акар не е податлив на диапауза и поради това може да се прилага през цялата година. Относителната влажност трябва да бъде над 75 %, а температурата над 20 °C/68 °F за няколко часа от деня.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Биологичните полезни насекоми имат много кратка продължителност на живота и поради това трябва да бъдат въведени в културата възможно най-скоро след получаването им. Ако не го направите, това може да има отрицателно въздействие върху тяхното качество. В случай, че трябва да съхраните Thripex Plus, моля, следвайте инструкциите по-долу. Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

  • Съхранение след получаване: 1—2 дни
  • Температура на съхранение: 10—15 °C/50—59 °F

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?