Trianum-G

Активна съставка:
Trichoderma harzianum T-22
Обичайно наименование:
Биофунгицид за намаляване на заболяванията, пренасяни от почвата
Категория на продукта:
Bio-fungicide
Trianum-G-bewerkt.jpg

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Trianum-G?

Trianum-G повишава устойчивостта на растенията срещу стрес, причинен от заболявания, неоптимални режими на хранене и поливане или климатични условия. Trianum-G също така помага да се увеличи усвояването на хранителните вещества. Това може да подобри растежа и развитието на корените и на надземните части на растенията.

Как действа

Как действа

Как действа Trianum-G?

Trianum съдържа спори на полезната гъба Trichoderma harzianum, щам T-22. Ако Trianum се прилага правилно, той развива мицел, който расте по корените и предпазва корените на културата срещу заболявания като:

 • Fusarium
 • Pythium
 • Rhizoctonia
 • Sclerotinia

Trianum действа на базата на следните механизми:

1. Състезание за пространство
Trianum расте по-бързо на повърхността на корена, отколкото други почвени гъби. Другите гъби нямат възможност да се утвърдят в корените.

2. Състезание за хранителни вещества
Trianum отнема източника на хранителни вещества, с които патогените трябва да се хранят. Следователно те нямат шанс да се развият.

3. Паразитизъм на патогени
Trianum расте около мицела на патогена. Клетъчните стени се разрушават и патогенът умира.

4. Укрепване на растението
Trianum подобрява кореновата система чрез образуването на повече коренови власинки, така че водата и хранителните вещества да се усвояват по-добре. Това води до по-добри добиви от по-силна и еднородна култура. Разликата е особено забележима, когато растението е под стрес и/или се отглежда при по-малко оптимални условия на отглеждане.

5. Индуцирана устойчивост
Trianum също така подсилва защитния механизъм на надземните части на растението, така наречената индуцирана системна устойчивост (ISR).

6. Абсорбция на фиксирани и нефиксирани хранителни вещества
Хранителните елементи, като например някои микроелементи и фосфати, понякога са фиксирани в почвата и поради това не могат да бъдат усвоени от растението. Това се случва особено в почвата с по-високо ниво на киселинност (т.е. с по-ниско рН). Фосфатите често образуват съединения с калций, желязо или други микроелементи и в резултат на това те вече не са разтворими.

Trianum има способността да предоставя определени „фиксирани“ хранителни вещества, които растението да усвоява. Някои елементи, като манган, са от съществено значение за растението в борбата със заболяванията. Манганът е важен за естествената защита на растението срещу заболявания.

Trianum произвежда определени вещества, които наред с други ефекти променят желязото от Fe3+ във Fe2+, което позволява на растението да го усвои.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Trianum-G се продава в различни опаковки, които се различават в зависимост от държавата; 45 gr (само в Кения), 250 gr, 500 gr, 5 kg и 20 kg.
Формулация: Гранули (GR
Концентрация: 1 % w/w Trichoderma harzianum, щам T-22 спори (1,5 x 108 спори/g) и 99 % w/w инертни съставки

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Trianum-G

Trianum-G се смесва лесно с компост за саксии или може да се разпръсне механично върху почвата/в браздата с помощта на разпръсквач на гранули.

Смесване с компост за саксии:
Trianum може да се добави към компостната смес на място или да се достави предварително смесен от специалист в компанията за хранителни среди. Този втори вариант има следните предимства:

 • Спестяване на труд
 • Оптимално разпределение на спорите на Trichoderma в саксийния компост

Разпръскване върху почвата или в браздата с помощта на разпръсквач на гранули:

 • Уверете се, че Trianum-G е разпределен равномерно
 • Приложете гранулите Trianum-G близо до семената или корените. Гранулите Trianum-G са малки (300—700 микрона). Поради тази причина се препоръчва да се прилагат възможно най-близо до семената или почвата, за да се ограничи влиянието на вятъра (издухване на гранулите)
 • Уверете се, че гранулите Trianum-G преминават безпроблемно през тръбната система на гранулаторите (избягвайте криви участъци в тръбите)

Най-добри условия за работа с Trianum-G

Използвайте Trianum-G като превантивен метод. За да постигнете оптимални резултати, започнете да използвате Trianum-G в началото на цикъла на културата, за предпочитане по време на сеитба, засаждане и при резитба. Trianum-G се представя добре при различни условия на околната среда. Той расте в различни климатични условия (10—34 °C), при рН в интервала 4—8, в много видове култивиращи среди и в корените на много различни видове култури.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Инструкции за съхранение:

 • Срок на годност: вижте опаковката за срока на годност
 • Температура на съхранение: между 4—8 ºC
 • Да се пази от пряка слънчева светлина.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?