Trianum-G

Активна съставка:
Trichoderma harzianum T-22
Обичайно наименование:
Гъби, обитаващи почвата
Категория на продукта:
Био-фунгицид
  • Предотвратява и контролира пренасяни с почвата заболявания

  • Насърчава растежа и равномерността на растенията

  • Формулата с гранули може лесно да се смеси или разпредели върху субстрата за отглеждане или да се приложи при засяване или засаждане

Play
  • Предотвратява и контролира пренасяни с почвата заболявания

  • Насърчава растежа и равномерността на растенията

  • Формулата с гранули може лесно да се смеси или разпредели върху субстрата за отглеждане или да се приложи при засяване или засаждане

Използвайте за

Използвайте за

Trianum-G предпазва растенията от редица пренасяни в почвата заболявания корените чрез няколко различни начина на действие. Той също така подобрява развитието на кореновата система, усвояването на хранителни вещества и растежа на растенията.

Заболявания

Trichoderma harzianum T-22 защитава срещу заболявания, пренасяни в почвата като Pythium spp., Rhizoctonia spp., Fusarium spp., Sclerotinia spp. и Microdochium spp. В допълнение, Trianum-G насърчава равномерността и растежа на растенията.

Култури

Trianum-G може да се използва за повечето култури.

Как действа

Как действа

Начин на действие

Начинът на действие на Trianum-G се базира на следните механизми:

Състезание за пространство
Trianum-G расте по-бързо на повърхността на корена, отколкото други почвени гъби. Другите гъби имат по-малка възможност да се настанят в корените.

Състезание за хранителни вещества
Trianum-G отнема източника на хранителни вещества, с които патогените трябва да се хранят. Следователно патогените имат по-малък шанс да се развият.

Паразитизъм на патогени
Trianum-G расте около мицела на патогените. Клетъчните стени на патогените се разрушават и патогените умират.

Укрепване на растението
Trianum-G подобрява кореновата система чрез образуването на повече коренови власинки, така че водата и хранителните вещества да се усвояват по-добре. Това води до по-силни и по-равномерни култури и по-добри добиви. Този ефект е по-силен, когато растението е под стрес и/или се отглежда при по-малко оптимални условия на отглеждане. Trianum-G също така подсилва защитния механизъм на надземните части на растението, така наречената индуцирана системна устойчивост (ISR). Trianum има способността да предоставя определени „фиксирани“ хранителни вещества като манган и желязо, които растението да усвоява.

Play
Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Вид опаковка Торби 5 кг и 20 кг.
Формулация Гранули (GR).
Концентрация 1,5x10⁸ cfu (жизнеспособни спори Trichoderma harzianum T-22)/грам.
Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение

Trianum-G може да се смеси със субстрат или да се разпространи по почвата или в браздата.

Смесване със субстрат:
Уверете се, че Trianum-G се смесва равномерно със субстрата.

Прилагане върху почвата:
Не прилагайте този продукт като приложение за излъчване. Покрийте приложения продукт с почва или по друг начин го добавете в почвата.

В случай на механично прилагане с устройство за разпръскване на гранули, изходният отвор на устройството за разпръскване трябва да бъде възможно най-близо до почвата, за да се предотврати разнасянето на малките гранули от вятъра. Уверете се, че гранулите Trianum-G преминават безпроблемно през тръбната система на устройствата за разпръскване (избягвайте криви участъци в тръбите).

Използвайте дозираща лъжица за ръчно прилагане за осигуряване на равномерно прилагане.

Дозировка

  • Дозировката на Trianum-G зависи от културата и трябва винаги да се коригира според конкретната ситуация. Проверете етикета, за да откриете препоръчителната доза за всяка култура и ситуация
  • Дозите на приложение обикновено варират от 10 – 50 кг/ha, 1 – 10 кг/1000 растения или 375 – 750 г/м3 субстрат за отглеждане
  • Свържете се с консултант на Koppert или с признат дистрибутор на продукти на Koppert за съвет относно най-добрата стратегия за вашата ситуация

Време

Приложете възможно най-рано в цикъла на реколтата.

Околни условия

Trianum-G се представя добре при различни условия на околната среда. Trichoderma harzianum T-22 расте в широк температурен диапазон (10 – 34 °C/50 – 93 °F), при рН в интервала 4 – 8, в много видове култивиращи среди и в корените на много различни видове култури.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти
Боравене с продукта

Боравене с продукта

Съхранение след получаване

Вижте опаковката за срока на годност.

Температура на съхранение

4 – 8 °C/39 – 46 °F.

Условия на съхранение

Да се пази от пряка слънчева светлина.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Винаги се съобразявайте с условията, посочени в регистрациите на местните продукти. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?