Използвайте за
Използвайте за
Кога да се използва Veni Calcium?
- Увеличаване и поддържане на наличността на Ca+ в периоди на стрес и ниска метаболитна активност
- Намаляване на честотата на нарушения на Ca+ (напр. Blossom End Rot, Bitter Pit, Tip Burn)
- Повишаване на мобилността на Ca+ през епидермалния слой и повишаване нивата на клетъчния сок
- Управление на заболяванията чрез здравина на клетъчната стена
- Листно приложение без калциеви отлагания върху плодовете и цветовете
Как действа
Как действа
Как действа Veni Calcium?
Повечето калциеви торове съдържат калций в суспензия. Тези положително заредени калциеви йони са свързани с големи, отрицателно заредени противойони (напр. сулфати, нитрати, фосфати и хлориди). Тези по-големи молекули ще ограничат движението на Са+. В разтвора Veni Calcium на Koppert, противойоните са малки поради процеса на производство и приложение. Това означава, че калцият не е заключен в голяма молекула и може по-лесно да се абсорбира през епидермалния слой.
С напредването на изследванията ролята на калция все повече се разглежда като решаваща при регулирането на растежа и развитието на търговските селскостопански култури. Производителите търсят иновативни методи, за да гарантират, че се поддържат надеждни нива на калций, не само за да се избегнат недостатъци, но и за стимулиране на устойчивостта на културите срещу физиологични и патологични нарушения, индуциране на толерантност към стреса и насърчаването на балансирано производство.
Резултати
Спецификации на продукта
Спецификации на продукта
Компоненти
Съдържание на хранителни вещества
Калциев оксид CaO | 14 % | ||
---|---|---|---|
Вода | 86 % | ||
pH | 4 |
Всички компоненти са в съответствие с регламентите на ЕС 834/2007 и 889/2008 за биологичното земеделие. Този продукт е ЕКО-сертифициран от Control Union Certifications под номер CU 803627. Този продукт не е тор или пестицид и е освободен от законовите изисквания за регистрация.
Указания за употреба
Указания за употреба
Методи на приложение
Проценти на приложение
Изберете култура, за да намерите вашите проценти на приложение.
Ябълка
Процент ml/100L | 400—600 |
---|---|
Подробности за приложението | Управление на качеството на плодовете и горчивата костилка |
Плодове от боровинки и захарна тръстика
Процент ml/100L | 300—500 |
---|---|
Подробности за приложението | Започва в началото на растежа на плодовете. Продължете до началото на прибирането на реколтата. Подобрете качеството на плодовете с допълнително приложение при 500 ml/100L |
Череша
Процент ml/100L | 500—700 |
---|---|
Подробности за приложението | Рутинни приложения на всеки 10 — 14 дни по време на развитието на плодовете до бране на реколтата |
Краставица
Процент ml/100L | 300 — 400 |
---|---|
Подробности за приложението | Рутинни приложения в периоди на физиологичен и патологичен стрес Интервал 7—14 дни |
Грозде
Процент ml/100L | 500 — 750 |
---|---|
Подробности за приложението | На всеки 10—14 дни от зреенето на плодовете за подобряване на развитието на клетъчната стена и естествената устойчивост |
Листни салати
Процент ml/100L | 300 — 400 |
---|---|
Подробности за приложението | На всеки 10—14 дни от засаждането за управление на изгарянето на върха и качеството на листата |
Маруля
Процент ml/100L | 300 — 400 |
---|---|
Подробности за приложението | На всеки 10—14 дни от засаждането за управление на изгарянето на върха и качеството на листата |
Декоративни растения
Процент ml/100L | 300—450 |
---|---|
Подробности за приложението | На всеки 10—14 дни за подобряване на качеството и развитието на растенията |
Круша
Процент ml/100L | 500—700 |
---|---|
Подробности за приложението | Рутинно приложение през периоди на пиково потребление на калций |
Картоф
Процент ml/100L | 300—450 |
---|---|
Подробности за приложението | На всеки 10—14 дни от засаждането за управление на изгарянето на върха и качеството на листата |
Ягода
Процент ml/100L | 300—450 |
---|---|
Подробности за приложението | 3—4 пръскания преди прибиране на реколтата с интервал от 7 до 14 дни Подобрете качеството на плодовете с допълнителни приложения при 500 ml/100L |
Домат и пипер
Процент ml/100L | 300—500 |
---|---|
Подробности за приложението | Рутинни приложения в периоди на физиологичен и патологичен стрес Интервал 7—14 дни |
Ефикасността на приложението зависи от вида на културата, покритието на листата и метеорологичните условия. За да тествате реакцията на реколтата (напр. валежите), винаги прилагайте продукта първо върху малка площ, преди да третирате цялата култура. Използвайте Veni Calcium особено в периоди на висок растеж на растенията и стрес.
Дадената информация е препоръчителният стандарт. Персонализираните съвети изискват подробна информация за местните фактори, като например самата култура, климатичните условия и желаната реакция. За допълнителна информация се консултирайте със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.
Съвместимост
- Поддържайте разтвора за пръскане/напояване в границите на рН 5—6,5, за да се избегне утаяването
- Избягване на съвместното приложение с листни торове, особено фосфати и сулфати
- Може да се прилага заедно с продуктовата гама на Vidi
Боравене с продукта
Боравене с продукта
Използване
Koppert Biological Systems не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.
Инструкции за съхранение:
- Срок на годност: вижте опаковката за срока на годност
- Температура на съхранение: между 8—20 ºC
- След отваряне срокът на годност е ограничен
- Съхранявайте на хладно и тъмно място
- Да се пази от пряка слънчева светлина
Безопасност
Доколкото ни е известно, този продукт е напълно безопасен за употреба. Тъй като обаче това е концентриран екстракт с рН 4, избягвайте излишното излагане на кожата, очите и други части на тялото на влиянието на продукта. Като предпазна мярка носете защитно облекло и оборудване при пръскане или боравене с продукта. Не пийте и не поглъщайте от продукта, тъй като той не е предназначен за консумация от човека. Да се съхранява на място, недостъпно за деца и домашни любимци. Вижте Информационния лист за безопасност на материалите.
Изхвърляне
Рециклирането чрез компостиране трябва да има предимство пред изхвърлянето. Ако рециклирането не е възможно, продуктът трябва да се изхвърли в съответствие с местните законови и подзаконови разпоредби относно изхвърлянето на отпадъци (компетентните органи трябва да могат да ви дадат необходимата информация).
Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.