Mycotal

Активна съставка:
Lecanicillium muscarium Ve6
Обичайно наименование:
Биоинсектицид
Категория на продукта:
Bio-insecticide
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Mycotal?

Mycotal се използва за биологичен контрол на вредителите на ларвите на белокрилките със странични ефекти върху ларвите на трипса (когато има повече влажност и в комбинация със съвместим адювант като Addit или Squad).

Mycotal трябва да се използва в ранните етапи на растеж на културата и когато броят на вредителите е малък. За ефективен контрол прилагайте до 4 приложения на огнище на белокрилки на интервали от 7—10 дни.

Проверете етикета, за да разберете в кои държави е регистриран Mycotal.

Как действа

Как действа

Как действа Mycotal?

Mycotal е ефективен чрез директен контакт и при подходящите условия на околната среда убива ларвите след 7—10 дни. Приложенията трябва да са насочени към ларвите и какавидите.

След пръскане спорите покълват и растат, образувайки хифи, които проникват в телесната кухина, където се размножават, унищожавайки тъканите. След това гъбичките израстват през кутикулата на насекомите и произвеждат спори от външната страна на трупа, които могат да разпространят инфекцията върху други белокрилки и трипси.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Mycotal се продава в полиетиленови торбички от 500 грама с външна обвивка от картон.
Формулация: Водно диспергиращи се гранули (WG)
Концентрация: 1010 спори/грам

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Mycotal

Приготвяне на разтвор:

 • Смесете необходимото количество Mycotal с вода (15—20 °C) и разбъркайте получената каша в кофа. Използвайте 3—4 литра вода на 500 грама Mycotal
 • Напълнете резервоара за пръскане с необходимото количество вода
 • Излейте кашата в резервоара за пръскане и разбъркайте добре
 • Добавете правилното количество Addit или Squad към разтвора за пръскане Mycotal и разбъркайте добре
 • Напръскайте веднага след приготвяне

Може да са необходими повторни приложения (до 4 пъти) през определения интервал за третиране на новите ларви при появата им и за прекъсване на жизнения цикъл на вредителите.

Използвайте 500 литра разтвор за пръскане на хектар за всеки метър височина на навеса. Не забравяйте да продължите да бъркате течността за пръскане.

Play

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Mycotal превантивно слабо лечебно силно лечебно
Процент - 0,1 % 0,1 %
m²/единица - 2 000 2 000
Интервал (дни) - 7 7
Честота - 2-3x 3-4x
Забележки - - -

Най-добри условия за работа с Mycotal

Успешното представяне на Mycotal зависи от пригодността на температурата, условията на относителна влажност под покрива на културата и времето на приложение. Изискват се следните минимални условия:

 • Mycotal изисква температура 18—30 °C и (ако се прилага заедно с Addit, Squad или друг съвместим адювант) средна относителна влажност от 70 % в продължение на няколко дни след приложението.
 • Пръскайте през късния следобед и рано вечерта, насочвайки спрея към долните страни на листата и към точките на растеж.
 • Внимателното покритие на листа (под повърхността) е от съществено значение за постигане на най-добри резултати при борбата с белокрилките. Използвайте оборудване за пръскане с голям обем
 • Избягвайте несъвместими фунгицидни третирания

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Инструкции за съхранение:

 • Срок на годност: вижте опаковката за срока на годност
 • Температура на съхранение: между 2—6 ºC
 • Да се пази от пряка слънчева светлина.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?