Използвайте за
Вредители
Млади ларви на различни видове трипси, яйца и ларви на белокрилка. Има ефект и върху всички стадии на непаяжинообразуващи паякови акари (напр. Европейски червен акар, Panonychus ulmi) и ръждиви акари.
Култури
Не използвайте при домати.
Как действа
Начин на действие
Хищните акари се размножават в сашето и се разпределят върху културите за период от няколко седмици. Те пробиват жертвата си със своите смучещи части на устата и изсмукват съдържанието.
Спецификации на продукта
Вид опаковка | 500 сашета. Всяко саше съдържа 250 хищни акари и акари - плячка. |
Форма | Сашета в картонена кутия. |
Носител | Трици. |
Указания за употреба
Приложение
- Окачете сашетата на защитени места върху културата, избягвайте да окачвате на пряка слънчева светлина
- Сашетата вече имат изходен отвор
- Дръжте сашетата за картонената лента отгоре, за да избегнете увреждане на хищните акари
Дозировка
Дозировката на Montdo-Mite Plus зависи от климата, културата и гъстотата на вредителите и трябва винаги да се коригира според конкретната ситуация. Започнете въвеждането превантивно или още при първите забелязани вредители в културите. Използвайте поне 4000 сашета на хектар и ги окачете равномерно сред растенията. Третирането следва да се повтори след 4 седмици, ако все още не е постигнат контрол върху вредителя. Свържете се с консултант на Koppert или с признат дистрибутор на продукти на Koppert за съвет относно най-добрата стратегия за вашата ситуация.
Околни условия
Transeius montdorensis е най-ефективен при температури между 20 и 32 °C (68 и 90 °F). Той не е ефективен при температури под 15 °C/59 °F. Transeius montdorensis е чувствителен към относителна влажност под 70%.
Комбинирана употреба
Може да се комбинира с Orius spp. и паразитоиди срещу белокрилки. Да не се комбинира с други универсални хищни акари (Amblyseius swirskii, Neoseiulus cucumeris, Amblyseius andersoni и Amblydromalus limonicus).
Странични ефекти
Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.
Боравене с продукта
Съхранение след получаване
1 – 2 дни.
Температура на съхранение
12 – 14 °C/54 – 57 °F.
Условия на съхранение
На тъмно, осигурете вентилация за предотвратяване на натрупването на CO2.
Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Винаги се съобразявайте с условията, посочени в регистрациите на местните продукти. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.