Swirski-Mite Plus

Научно наименование:
Amblyseius swirskii
Обичайно наименование:
Хищен акар
Категория на продукта:
Natural enemy
Swirski-Mite_Plus_new_sachet.jpg
Play
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Swirski-Mite plus?

Използвайте Swirski-Mite Plus за биологичен контрол на вредителите на млади ларви от различни видове трипси, яйца и ларви на белокрилка (както Trialeurodes vaporariorum, така и Bemisia tabaci) и тарсонемидни акари (Polyphagotarsonemus latus). Използвайте Swirski-Mite Plus като превантивен метод и когато се появят първите признаци за вредител.

Как действа

Как действа

Как действа Swirski-Mite plus?

Възрастните хищни акари търсят плячката си или изчакват тя да мине покрай тях и след това се хранят с нея.

Play

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

 • Кутия със 100 сашета
 • Кутия с 500 сашета

Всяко хартиено саше съдържа 250 хищни акара и акари за съхранение, смесени с трици

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Swirski-Mite plus

 • Използвайте сашетата възможно най-скоро след получаването им
 • Окачете сашетата на защитени места върху културата (без пряка слънчева светлина).
 • Мерките за подобряване на баланса на влагата в сашетата, като например поставяне на дъното на сашето върху влажен субстрат, ще имат положителен ефект върху дълготрайността на продукта
 • Сашетата могат да се поставят директно в културата (сашетата вече имат изходен отвор)
 • Работете със сашетата с картонената лента отгоре; хищните акари лесно се повреждат
Play

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Swirski-Mite Plus превантивно слабо лечебно силно лечебно
Дозировка 1 саше/2,5m² 1 саше/1-2m² 1 саше/m²
Интервал (дни) 28—42 28 28
Честота - - -
Забележки Само веднъж в сладък пипер и патладжан започнете при наличието на трипси и белокрилки Разпръснете насипен Swirski Mite Plus в заразените райони

Най-добри условия за работа със Swirski-Mite plus

Хищният акар не е податлив на диапауза и поради това може да бъде въведен и през зимата. Толерантен е към високите температури; популация swirskii започва да се развива, когато температурите през деня редовно надвишават 20—22 °C.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Биологичните полезни насекоми имат много кратка продължителност на живота и поради това трябва да бъдат въведени в културата възможно най-скоро след получаването им. Ако не го направите, това може да има отрицателно въздействие върху тяхното качество. В случай, че трябва да съхраните Swirski-Mite Plus, моля, следвайте инструкциите по-долу. Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

 • Съхранение след получаване: 1—2 дни
 • Температура на съхранение: 10—15 °C/50—60 °F
 • На тъмно
 • Осигурете вентилация, за да предотвратите натрупването на CO2

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?