Natupol Booster

Научно наименование:
Bombus terrestris
Обичайно наименование:
Земна пчела - бомбус
Категория на продукта:
Опрашване
 • За култури на открито с кратки периоди на цъфтеж

 • Патентован екологичен дизайн

 • Устойчив на атмосферни условия и на допълнителна вентилация

Play
 • За култури на открито с кратки периоди на цъфтеж

 • Патентован екологичен дизайн

 • Устойчив на атмосферни условия и на допълнителна вентилация

Използвайте за

Използвайте за

Natupol Booster е разработен за култури с кратък (от една до четири седмици) интензивен период на цъфтеж, които произвеждат много нектар. За култури с ранен цъфтеж Tripol с допълнителна изолация е по-добър избор.

Култури

Тикви, тиквички, дини, киви, производство на семена за търговски цели, като рапица, фуражни култури, слънчоглед и др.

Play
Как действа

Как действа

Начин на действие

След въвеждането на кошера пчелите-работнички започват да опрашват цветовете, като същевременно събират прашец за храна на поколението. През седмиците след въвеждането на кошера от пилото се развиват още работнички, което увеличава размера на колонията и ефективността на опрашването. След няколко седмици колонията ще достигне максималния си размер и ще започне да намалява по отношение на размера и активността на опрашване. Развитието на колонията зависи от условията на околната среда и от количеството и качеството на прашеца.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Форма

Една изключително голяма единица за опрашване, съдържаща множество колонии от пчели, включително една или повече майки, работнички, пило и захарна вода.

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение

 • Кошерите Natupol Booster може да се поставят 4 – 7 дни преди началото на цъфтежа на културата
 • Разположете Natupol Boosters равномерно по цялата площ. Най-доброто разположение е на хоризонтална платформа точно над земята
 • Изчакайте поне 30 минути след поставянето на кошера, преди отваряне на отворите за летене, тъй като това ще позволи бомбусите да се успокоят
 • При топло време отворете вентилационните отвори в горната част на кошера
 • Махнете бялата капачка, преди да отворите кошера
 • Ефективността и продължителността на опрашването са различни за всяка култура и зависят от условията на околната среда. Винаги се консултирайте с консултант на Koppert или с признат дистрибутор на продукти на Koppert за съвет относно най-добрата стратегия за вашата ситуация

Околни условия

Natupol Booster действа най-добре при температура на околната среда между 12 и 30 °C. Обърнете внимание на съветите за най-добри практики при гореща среда. Осигурете защита срещу пряка слънчева светлина.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти
Боравене с продукта

Боравене с продукта

Съхранение след получаване

За да гарантирате най-добри резултати от опрашването, започнете да използвате кошера от деня на пристигането му. При нужда, кошерите може да се съхраняват максимум 1 ден.

Температура на съхранение

15 – 25 °C.

Условия на съхранение

Дръжте кошерите в добре проветрена среда, далеч от пряка слънчева светлина.

Хигиена

Махнете кошерите с бомбуси след цъфтежа на културата и не по-късно от 10 седмици след въвеждане.

Изхвърляне

Запечатайте старите кошери в пластмасови торби за около 2 седмици. След този период, изхвърлете кошерите съгласно местното законодателство.

Изтегляния

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Винаги се съобразявайте с условията, посочени в регистрациите на местните продукти. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?