Natupol Booster

Научно наименование:
Bombus terrestris
Категория на продукта:
Pollination
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Natupol Booster?

Natupol Booster е специално разработен за постигане на най-добрите резултати от опрашване на култури с период на цъфтеж между една и четири седмици и за опрашване на полеви култури, отглеждани на открито, за площи с размери от 500 до 5 000 m². Бомбусите могат да се използват за почти всички култури, отглеждани на открито, изискващи опрашване, като: костилкови плодове (череши, сливи, кайсии); плодове със семки (ябълки, круши, киви); меки плодове (боровинки, малини, ягоди, къпини); кукурбити (дини, тикви и др.) и посевни култури (хибридна рапица и др.).

Play

Как действа

Как действа

Как действа Natupol Booster?

Natupol Booster е кошер с голяма колония от бомбуси. Допълнителната вентилация прави колонията по-малко податлива на конденз или екстремна топлина. След освобождаването им, пчелите-работнички ще започнат да опрашват културата. Те са подкрепени от повече работнички, родени в седмиците след поставянето.

Natupol Booster осигурява на колониите от бомбуси допълнителна защита срещу дъжд и променливи температури. Патентованият кошер Natupol Booster съдържа 80 % по-малко пластмаса и е изключително екологичен и устойчив. Кошерът е добре изолиран, но има и допълнителна вентилация, за да може да се използва в по-топъл климат. Тази идеална комбинация от изолация и вентилация поддържа перфектна вътрешна температура, което води до по-добро представяне на колонията от бомбуси.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Един кошер с голяма колония бомбуси, включително царица, работници, люпило и захарна вода

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Natupol Booster

Колониите на Natupol Booster могат да бъдат освободени 4—7 дни преди цъфтежа на културата. Това няма отрицателен ефект върху колониите, нито върху способността им за опрашване.

 • Разположете Natupol Boosters равномерно по цялата площ. Най-доброто разположение е на хоризонтална платформа точно над земята.
 • Изчакайте поне половин час след поставянето на кошерите, преди да отворите входовете за летене, това позволява на колониите от бомбуси да се успокоят.
 • Ако е необходимо, защитете кошерите от пряка слънчева светлина и дъжд и укрепете кошера например с камък, за да предотвратите издухването му.
 • При топло време отворете вентилационните отвори в горната част на кошера.
 • Махнете бялата капачка, преди да отворите кошера.

Най-добри условия за работа с Natupol Booster

Natupol Booster работи най-добре при температура на околната среда между 10 и 30 °C.

Специални точки на внимание

 • Уверете се, че кошерите и входовете им се виждат добре, така че бомбусите лесно да намерят пътя си към дома.
 • Не накланяйте кошера, за да не изтече захарната вода.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

 • Всеки кошер съдържа храна, за да поддържа бомбусите в добро състояние по време на транспортирането и съхранението.
 • За да гарантирате най-добри резултати от опрашването, започнете да използвате кошера от деня на пристигането му.
 • Започнете да използвате кошера не по-късно от един ден след пристигането му.
 • Поддържайте бомбусите при температура в интервала 15—25 °C.
 • Избягвайте пряката слънчева светлина върху кошера.

Изтегляния

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?