Trianum-P

Активна съставка:
Trichoderma harzianum T-22
Обичайно наименование:
Биофунгицид за намаляване на заболяванията, пренасяни от почвата
Категория на продукта:
Bio-fungicide
Trianum_Koppert_BIological_Systems-5.jpg
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да използвам Trianum-P?

Trianum-Р повишава устойчивостта на растенията срещу стрес, причинен от заболявания, неоптимални режими на хранене и поливане или климатични условия. Trianum-P също така помага да се увеличи усвояването на хранителните вещества. Това може да подобри растежа и развитието на корените и на надземните части на растенията.
Trianum-P се използва при отглеждането на зеленчуци, меки плодове, билки, луковици, декоративни растения, трайни насаждения, тревни площи и дървесни култури (както закрити, така и на открито). Продуктът може да се прилага и за селскостопански култури,като например царевица и зърнени култури. Проверете на етикета на продукта за кои култури е регистриран Trianum–P за използване във вашата държава.

Как действа

Как действа

Как действа Trianum-Р?

Trianum съдържа спори на полезната гъба Trichoderma harzianum, щам T-22. Ако Trianum се прилага правилно, той развива мицел, който расте по корените и предпазва корените на културата срещу заболявания като:

 • Fusarium
 • Pythium
 • Rhizoctonia
 • Sclerotinia

Trianum действа на базата на следните механизми:

1. Състезание за пространство
Trianum расте по-бързо на повърхността на корена, отколкото други почвени гъби. Другите гъби нямат възможност да се утвърдят в корените.

2. Състезание за хранителни вещества
Trianum отнема източника на хранителни вещества, с които патогените трябва да се хранят. Следователно те нямат шанс да се развият.

3. Паразитизъм на патогени
Trianum расте около мицела на патогена. Клетъчните стени се разрушават и патогенът умира.

4. Укрепване на растението
Trianum подобрява кореновата система чрез образуването на повече коренови власинки, така че водата и хранителните вещества да се усвояват по-добре. Това води до по-добри добиви от по-силна и еднородна култура. Разликата е особено забележима, когато растението е под стрес и/или се отглежда при по-малко оптимални условия на отглеждане.

5. Индуцирана устойчивост
Trianum също така подсилва защитния механизъм на надземните части на растението, така наречената индуцирана системна устойчивост (ISR).

6. Улеснява усвояването на фиксирани и нефиксирани хранителни вещества
Хранителните елементи, като например някои микроелементи и фосфати, понякога са фиксирани в почвата и поради това не могат да бъдат усвоени от растението. Това се случва особено в почвата с по-високо ниво на киселинност (т.е. с по-ниско рН). Фосфатите често образуват съединения с калций, желязо или други микроелементи и в резултат на това те вече не са разтворими.

Trianum има способността да предоставя определени „фиксирани“ хранителни вещества, които растението да усвоява. Някои елементи, като манган, са от съществено значение за растението в борбата със заболяванията. Манганът е важен за естествената защита на растението срещу заболявания.

Trianum произвежда определени вещества, които наред с другите неща променят желязото от Fe3+ във Fe2+, което позволява на растението да го усвои.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Trianum-Р се продава в различни опаковки, които се различават в зависимост от държавата; 45 gr (само в Кения), 250 gr, 500 gr и 5 kg полиетиленови чували с картонена външна опаковка.
Формулация: Водно диспергиращи се гранули (WG)
Концентрация: 1 % w/w Trichoderma harzianum, щам T-22 спори (1 x 109 спори/g) и 99 % w/w инертни съставки

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Trianum-Р

Trianum-P може да се прилага чрез напояване, системи за капково напояване или чрез пръскане по време на сеитбата върху култивационната среда. Нанесете Trianum-P възможно най-рано върху културата за оптимален ефект.

Приготвяне на разтвор:

 • Добавете 1 част Trianum-P към 5 части вода в кофа
 • Разбъркайте добре
 • Добавете суспензия към необходимото количество вода, за да се получи окончателният разтвор за напояване
 • Бъркайте непрекъснато, за да поддържате равномерно разпределение на спорите (спорите не се разтварят във водата, а имат свойството да се утаяват)
 • Приложете напояването в деня на приготвяне на разтвора

Приложение чрез напояване или пръскане:

 • Trianum-P може да се прилага без специално оборудване за напояване. След прилагане почистете оборудването, като изплакнете обилно с вода.
 • Използвайте достатъчно разтвор, за да гарантирате доброто проникване на хранителната среда или почвата, но избягвайте оттичането и излишния дренаж

Приложение чрез капково напояване:

 • Спорите в Trianum-P трябва бързо да достигнат до корените (с течение на времето качеството на спорите във водата намалява). Не използвайте Trianum-P преди пясъчен филтър и се уверете, че филтрите за капково напояване са чисти (спорите могат да се прикрепят към органичен материал във филтрите).
  За да увеличите прикрепянето на спорите към корените, избягвайте оттичането и излишния дренаж първите два дни след прилагането на продукта. Trianum-P не е системен продукт и поради това не се приема от растението.

Не използвайте дезинфектанти в системите за капково напояване поне един ден преди и два дни след приложението на Trianum-P.

Play

Най-добри условия за работа с Trianum-Р

Използвайте Trianum-P като превантивен метод. За да постигнете оптимални резултати, започнете да използвате Trianum-Р в началото на цикъла на културата, за предпочитане по време на сеитба, резитба или засаждане. Trianum-Р се представя добре при различни условия на околната среда. Той расте в различни климатични условия (10—34 °C), при рН в интервала 4—8, в много видове култивиращи среди и в корените на много различни видове култури.

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Инструкции за съхранение:

 • Срок на годност: вижте опаковката за срока на годност
 • Температура на съхранение: между 4—8 ºC
 • Да се пази от пряка слънчева светлина.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?