Ervibank

Научно наименование:
Sitobion avenae
Обичайно наименование:
Система за декоративни растения

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Ervibank?

Използвайте Ervibank за производството на следните паразитни оси в системата за декоративни растения:

 • Aphidius ervi
 • Aphelinus abdominalis

Как действа

Как действа

Как действа Ervibank?

Голяма, но леко варираща популация от паразитни оси се образува на всяка стиска зърно. Важно е редовно да се добавят нови стиски, за да се осигури постоянно производство на големи количества паразитни оси. Нивото на заразяване с листни въшки остава ниско поради непрекъснатото присъствие на големи количества паразитни оси, които активно търсят листни въшки в културата (ситуация „свръх убийство“).

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Кутия, съдържаща приблизително 500 зърна листни въшки върху отглеждана зимна пшеница

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Ervibank

 • Отворете кутията веднага след получаване
 • Вземете стиската със зърно от кутията и я поставете върху отделно парче намокрена минерална вата с 2—3 литра. Препоръчително е да използвате висяща „фуксия“ с диаметър 20 cm.
 • Поставете саксията на пряка слънчева светлина, например на слънчевата страна на основната пътека. За предпочитане на място, където кутията може да остане 10—12 седмици.
 • Поставете капкомер на стиската за непрекъснато снабдяване с вода и хранителни вещества. Кратък момент без вода може да бъде летален. Освен това организирайте подходящ дренаж за излишната вода.
 • Преместете капкомера от стиската към минералната вата, когато корените започнат да растат.
 • Най-добри резултати се получават, когато декоративните растения висят над културата. Това засилва растежа и прави житните растения по-малко уязвими към мухъл
 • За да предотвратите замърсяването на културата с плесен, образувана от медената роса, отделяна от листните въшки, поставете голяма пластмасова купа под Ervibank.
 • Ако листните въшки се открият преди декоративните растения да произведат паразити, приложете Ervipar (най-малко 0,5 на m²).
 • Листните въшки по декоративните растения са изключително податливи на инсектициди (също на Pirimor!). Когато прилагате химически пестициди, отстранете стиските от оранжерията най-малко за 24 часа. Поставете ги на място, където дори парата на пестицидите не може да проникне.
 • Ако пестицидът се прилага чрез капковата система, отстранете капкомерите от стиските за около 24 часа. Остатъците от пестициди изчезват бавно от рециркулационните системи. В тези случаи може да се наложи временно да се премине към алтернативен начин на напояване.
 • Зърнените листни въшки могат да живеят и да се размножават само върху едносемеделни. Това означава, че култивираните култури не са атакувани.
 • Започнете въвеждането на Aphidend веднага щом се появят хиперпаразити в декоративните растения или култури
Play

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Ervibank превантивно слабо лечебно силно лечебно
Дозировка 5/ha - -
m²/единица 2.000 - -
Интервал (дни) 14 - -
Честота - - -
Забележки - - -

Най-добри условия за работа с Ervibank

Ervibank е ефективен при температури приблизително до 30 °C/86 °F.

Странични ефекти

Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Биологичните полезни насекоми имат много кратка продължителност на живота и поради това трябва да бъдат въведени в културата възможно най-скоро след получаването им. Ако не го направите, това може да има отрицателно въздействие върху тяхното качество. В случай, че трябва да съхраните Ervibank, моля, следвайте инструкциите по-долу. Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при различни условия от препоръчаните.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?

Свържете се с експерта

Искате ли да научите повече за нашата компания и продукти? Свържете се с един от нашите експерти.
Ние произвеждаме нашите продукти и решения за професионални производители в градинарството.

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност на Google и Общите условия.
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност на Google и Общите условия.