Нашата компания

Нашата компания

Koppert Biological Systems произвежда устойчиви решения за отглеждане на хранителни култури и декоративни растения. Заедно с производителите и в партньорство с природата, ние работим, за да направим земеделието и градинарството по-здрави, по-безопасни, по-продуктивни и по-устойчиви. Постигаме това, като използваме естествени врагове за борба при нашествия на вредители, бомбуси за естествено опрашване и биостимуланти, които поддържат и укрепват посевите както над, така и под земята. Възстановяването и защитата на жизненоважни екосистеми по естествен начин е основата за здрави култури и балансирана околна среда.

Добавете нашето ноу-хау за качество и консултантски услуги към това и ще разберете защо все по-голям брой производители гледат на нас като на партньор, с когото могат да реализират своите амбиции.

Play video

Мисия и визия

Koppert Biological Systems дава своя принос за по-доброто здраве на хората и на планетата. В партньорство с природата ние правим селското стопанство по-здравословно, по-безопасно и по-продуктивно. 

Ние предлагаме интегрирана система от специализирани знания и естествени, безопасни решения, които подобряват здравето на културите, тяхната устойчивост и производство. 

Koppert Biological Systems
Партньори с природата

Научноизследователска и развойна дейност

Съществуващият опит за откриване и използване на естествените принципи формира гръбнака на дейността на Koppert. Силата на Koppert се крие в способността ѝ да превръща тези знания в практически приложения, които допринасят за намиране на решения на преобладаващите проблеми.

През последните години обширното ноу-хау на Koppert за микроорганизмите, биостимулантите и феромоните вдъхновява безброй решения, които подобряват устойчивостта на растенията до степен, че за болестите не остава никакъв шанс.

Научноизследователската и развойна дейност на Koppert често е източник на биологични решения, които впоследствие се приемат по целия свят. Благодарение на голямата упоритост на компанията вече могат да бъдат въведени цяла гама специфични акари за борба с голям брой вредители. Подобни новаторски открития по отношение на решенията за опрашване предоставят основата за огромна производствена ефективност и подобряване на качеството на много култури.

Производство и разпространение на решения в цял свят

Решенията са приложими и полезни само ако могат да бъдат ефективно възпроизведени и разпространени. Koppert и неговите партньори успяха да усъвършенстват това през последните няколко години. Koppert има холистичен подход към растенията и разработва решения за всички съответни елементи.

Нашите основни дисциплини:

  • Устойчив растеж с NatuGro
  • Контрол на вредителите
  • Естествено опрашване
  • Техники за приложение и наблюдение
  • Третиране на семената

Ноу-хау и споделяне на знания

Въпреки че Koppert е известна предимно с продуктите си, компанията по същество е компания за знания. С нашата силна база за научноизследователска и развойна дейност, ние вярваме, че споделянето на знания и обучението на персонала е важна стъпка към постигане на устойчиво земеделие и градинарство.

Повече от 300 професионални консултанти гарантират, че търговците и производителите получават ежедневна подкрепа в справянето с техните предизвикателства. Освен за оперативни съвети, те отделят много време и усилия за предаване на своите основни знания относно природата и свързаните с нея решения. Koppert предлага разнообразни курсове и работи в тясно сътрудничество с университети по света, за да предостави знания на по-широка целева група.

В Koppert са убедени, че знанието е важен елемент за успеха.

История

През далечната 1967 г. Ян Коперт е запален производител на краставици. Ден след ден той правеше всичко възможно, за да оптимизира реколтата си и да постигне най-добрия резултат. Болестите и вредителите бяха контролирани с химикали, но ефикасността на химическите продукти за защита на културите намаляваше всяка година. Ситуацията достигна до точка, когато трябваше да се направи нещо — Ян Коперт стана алергичен и се разболя в резултат на използването на тези продукти. Той трябваше да се изправи пред основен избор: да напусне или да потърси алтернатива.

С огромна всеотдайност Ян се посвещава на търсенето на алтернативи и се потапя в света на естествените врагове. Той беше първият, който въведе естествен враг за борба със заразяването с паякови акари в собствената си детска стая. Резултатите и ефектите са толкова положителни, че Ян Коперт решава да произвежда това решение не само за собствената си компания, но и да го продава на своите колеги производители. Ражда се Koppert Biological Systems.

Оттогава търсенето на биологични решения само се увеличава и води до позицията на компанията като лидер на пазара в областта на биологичната защита на културите и естественото опрашване. Понастоящем решенията на Koppert се прилагат успешно в повече от 100 държави.

Абонирайте се за нашия бюлетин

Получавайте последните новини и информация за вашите култури директно в пощенската си кутия

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Политиката за поверителност на Google и Общите условия.
Превъртане най-горе