Limonica

Научно наименование:
Amblydromalus limonicus
Обичайно наименование:
Хищен акар
Категория на продукта:
Natural enemy
Play
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Limonica?

Използвайте Limonica като биологична мярка за контрол на ларвите (първи и втори ларвен стадий) на различни видове трипси, като например Frankliniella occidentalis, Thrips tabaci, Thrips setosus и Echinothrips americanus. Limonica също е предназначен за яйцата и ларвите (всички стадии) на оранжерийната белокрилка и тютюневата белокрилка. Също така има ефект върху различни други малки организми, като акари. Освободете Limonica веднага щом се появят първите признаци на заразяване.

Как действа

Как действа

Как действа Limonica?

Хищният акар пробива плячката и след това изсмуква съдържанието ѝ.

Play

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Limonica превантивно слабо лечебно силно лечебно
Дозировка 25-50/m² 50-100/m² 100-300/m²
Интервал (дни) юли-14 юли-14 7
Честота Постоянно Постоянно 3-5 x
Забележки     В заразени райони

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Limonica

  • Обърнете и разклатете бутилката внимателно преди употреба.
  • Разпръснете материала възможно най-равномерно върху културите.
  • Изберете минимум 5 000 точки за освобождаване на хектар, разпределени равномерно върху общата площ.
  • За да се осигури оптимално разпространение на Limonica, може да се използва и освобождаващо оборудване като Airobug. 
  • Уверете се, че материалът остава върху листата поне няколко часа след приложението му.

Предпазни мерки: прилагането на този продукт може да причини сенсибилизация или алергични реакции, поради което съветваме да вземете необходимите предпазни мерки.

Play

Най-добри условия за работа с Limonica

Хищният акар Amblydromalus limonicus не е податлив на диапауза и следователно може да бъде въведен при температури до 13 °C

Странични ефекти

Пестицидите могат да имат (не)директен ефект върху биологичните решения. Разберете кои пестициди имат странични ефекти върху този продукт.

Отиди на Базата данни на страничните ефекти

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Биологичните полезни насекоми имат много кратка продължителност на живота и поради това трябва да бъдат въведени в културата възможно най-скоро след получаването им. Ако не го направите, това може да има отрицателно въздействие върху тяхното качество. В случай, че трябва да съхраните Limonica, моля, следвайте инструкциите по-долу. Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при различни условия от препоръчаните.

  • Съхранение след получаване: 1—2 дни
  • Температура на съхранение: 12—14 °C/54—57 °F
  • На тъмно
  • Осигурете вентилация, за да предотвратите натрупването на CO2

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?