Rollertrap

Тип:
Sticky ribbon with wet glue
Тип:
Жълта или синя лепкава ПЕ лента
Категория на продукта:
Monitoring
Rollertrap_productshot.jpg

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Rollertrap

Използвайте Rollertrap, за да уловите белокрилка, листен миниращ молец, листна въшка, трипси и гъбни мухи на места с голям наплив от вредители или в зони в оранжерията, където се очаква голям наплив на вредители, например по фронтоните, вентилационните прозорци и (други) проветриви места.

Как действа

Как действа

Как действа Rollertrap?

Вредителите се привличат от жълтия или синия цвят на лепкавата лента и се улавят в лепилото.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Цвят: жълт
Ролки с размер:

 • 15 cm x 100 m
 • 5 cm x 100 m
 • 15 cm x 500 m
 • 30 cm x 100 m

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Rollertrap

Преди окачването се уверете, че капаните Rollertrap са поне със стайна температура. Лепилото ще бъде по-меко и капаните ще се развиват по-лесно.

Инструкции за употреба:

 • Поставете Rollertrap в зони, където се очаква голям наплив от вредители, като фронтони, вентилационни прозорци и места с течение.
 • Rollertrap трябва да бъде окачен над културите, когато културите все още са ниски. При декоративни култури може да използвате ROLLERTRAP през цялата година. При високи култури, като краставици, домати и пипер, най-доброто време за поставяне е или непосредствено преди или след първото засаждане.
 • Прикрепете Rollertrap към телта за привързване на културите, оранжерийните колчета или други поддържащи конструкции.
 • В случай на малки капани Rollertrap поставете ги приблизително 25 cm над културите , а в случай на големи капани Rollertrap — ± 40 cm над културите.
 • За да улесните поставянето, вкарайте пръчка или друго подходящо средство през централния отвор на ролката, което ще позволи на Rollertrap да се върти свободно, докато се развива.
 • В началото и края на всяко парче отрежете капана така, че той да е приблизително с 40 cm по-дълъг от поддържащата конструкция. Увийте тази допълнителна част около опората, като я закрепете с телбод или скоби. Може да се наложи да закрепите Rollertrap в средата, за да осигурите допълнителна опора.
 • Препоръчва се Rollertrap да се подмени след пет месеца.
 • За допълнителни препоръки и цени, се свържете с местния си представител на Koppert Biological Systems.

Информацията, дадена по-долу, е само ориентировъчна. Могат да се предоставят персонализирани съвети, ако има информация за местните фактори, които трябва да бъдат взети под внимание, като например културата, климатичните условия и нивото на заразяване. За правилен подход, моля, консултирайте се със специалист на Koppert или с признат дистрибутор на продуктите на Koppert.

Rollertrap превантивно слабо лечебно силно лечебно
Процент - 1/1000 m² 1/500 m²
m²/единица - 1000 500
интервал (дни) - - -
Честота - - -
Забележки - - -

Най-добри условия за работа с Rollertrap

Капаните Rollertrap трябва да се монтират за предпочитане, когато културата е все още ниска. Що се отнася до декоративните култури, можете да използвате Rollertrap по принцип целогодишно, но при зеленчуковите култури най-добре монтирайте капана след първото засаждане или непосредствено преди засаждането. Препоръчва се да се използва един Rollertrap на две или три оранжерийни зони и в зависимост от наплива на вредителите (който се очаква) изберете малки или големи капани Rollertrap.

Боравене с продукта

Боравене с продукта

Използване

Koppert B.V. не носи отговорност за евентуално влошаване на качеството на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?