Клиенти

Клиенти

Всеки ден Koppert помага на производителите и фермерите по целия свят да се борят с вредителите и болестите по естествен и устойчив начин. По този начин се надяваме да допринесем активно за устойчивостта на обществото, като осигуряваме безопасна храна в достатъчни количества за изхранване на бързо нарастващото население.

Производството на нашите естествени врагове, бомбуси и микробиологични решения е процес, който изисква много знания. Освен това внедряването на нашите продукти изисква интензивна подкрепа. Следователно Koppert продава своите продукти изключително на професионални производители и фермери.

За да Ви предоставим възможно най-добрата услуга като потребител, ние изготвихме списък с често задавани въпроси. Надяваме се, че ще намерите отговора на въпроса си в този списък.

Биологична защита на културите

Какво е биологична защита на културите?
Идеята зад биологичната защита на културите е много проста: естествени врагове, като например хищни акари, калинки и паразитни оси се освобождават за борба с вредните насекоми, по същия начин, както го правят в дивата природа. Koppert доставя различни видове паразитни оси, хищни акари, буболечки и бръмбари, жлъчни молюски и мрежокрили. Посетете нашия канал в YouTube, за да видите как естествените врагове атакуват плячката си.

 • Защо да използвате биологична защита на културите?
  Защо да използвате биологична защита на културите?

  Производителите по целия свят прилагат широкомащабна биологична защита на културите. В резултат на това използването на инсектициди в градинарството е намаляло значително, докато производителите се радват на по-големи и по-качествени добиви. Продуктите, отглеждани с помощта на биологична защита на културите, са здравословни и безопасни както за потребителите, така и за околната среда. Супермаркетите, които продават зеленчуци и цветя, смятат аспектите, като устойчивост и екологичност за много важни. За повече информация и забавни факти относно биологичната защита на културите посетете http://www.secretagentsinhorticulture.com/.

 • Откъде мога да купя ваши продукти?
  Откъде мога да купя ваши продукти?

  Ние не продаваме нашите продукти на частни купувачи и на градинари любители. Професионалните производители могат да се свържат с един от дистрибуторите на Koppert.

 • Как да разбера дали плодовете и зеленчуците в супермаркета са били отглеждани по устойчив начин, използвайки биологична защита на културите?
  Как да разбера дали плодовете и зеленчуците в супермаркета са били отглеждани по устойчив начин, използвайки биологична защита на културите?

  Макар че все повече производители използват естествени врагове за борба с вредителите и болестите вместо химически агенти, това не се вижда на самите продукти. Попитайте вашия супермаркет и го насърчете да приеме по-устойчиви практики.

  Ако закупите продукт с етикет „органично“, можете да бъдете сигурни, че не са използвани химически методи за защита на културите.

 • Купих растение с карта/саше от Koppert в него. Какво да правя с него?
  Купих растение с карта/саше от Koppert в него. Какво да правя с него?

  Картата/сашето в растението означава, че за борба с вредителите са били използвани естествени врагове. Това е добър знак и означава, че сте купили устойчиво растение! Можете да оставите картата/сашето в растението. Все още може да съдържа някои естествени врагове, които ще продължат да се борят с вредителите по растението. Не се притеснявайте за тези насекоми: те се интересуват само от вредители и ще изчезнат, когато вредителите бъдат премахнати.

Естествено опрашване

Какво е естественото опрашване?
Зеленчуците, като домати и сладки чушки, често се размножават в оранжериите. Докато един вкусен малък домат достигне до чинията ви, той вече е изминал много дълго пътуване. Растението първо трябва да образува плодове, преди доматът да започне действително да расте. В природата насекомите и другите животни се грижат за опрашването и следователно за образуването на плодовете. Медоносните пчели са традиционни важни опрашители на полските и градинарските култури. Бомбусът е близък роднина на медоносната пчела. През 1987 г. беше установено, че бомбусите могат да се окажат изключително полезни в оранжериите за целите на опрашването.

 • Защо да използваме естествено опрашване?
  Защо да използваме естествено опрашване?

  Използването на бомбуси спестява на производителите много време и ръчен труд. В противен случай културите ще трябва да се опрашват на ръка. Също така стана ясно, че естественото опрашване с бомбуси дава по-добри резултати. То подобри торенето, увеличи качеството на плодовете и генерира по-високи добиви.

  Koppert произвежда различни видове бомбуси в различни държави, в зависимост от местното законодателство. Тези бомбуси вече не се произвеждат само за домати; производителите на повече от 120 различни видове култури купуват нашите кошери и бомбуси. Оттогава са произведени милиарди бомбуси. С естествената популация на медоносните пчели и други опрашващи насекоми, които са застрашени, това производство е по-важно от всякога.

 • Каква е разликата между бомбусите и медоносните пчели?
  Каква е разликата между бомбусите и медоносните пчели?

  Бомбусите използват опрашване с бръмчене, което е от съществено значение за доматите и е полезно за боровинките.
  Бомбусите също работят добре заедно с медоносните пчели.

  Основните разлики са:

  • бомбусите са по-големи и по-мъхести от пчелите
  • бомбусите не произвеждат мед
  • бомбусите живеят в по-малки колонии (стотици вместо десетки хиляди)
  • колонията на бомбусите не зимува, зимуват само цариците
 • Защо предлагате бомбуси, а не медоносни пчели?
  Защо предлагате бомбуси, а не медоносни пчели?

  Бомбусите са прилежни работници. Само един бомбус може да опраши около 150 килограма домати, да кацне върху хиляди цветя и да работи осемнадесет часа на ден. Един бомбус може да прелети до десет километра от кошера си и да събере и да транспортира шестдесет процента от собственото си телесно тегло в цветен прашец. Също така бомбусите не позволяват на малко лошо време да ги забави — те продължават да работят и в студено, ветровито време. Това обяснява защо бомбусите се използват заедно с медоносните пчели, които предпочитат да останат в кошера при лошо време. Бомбусите на Koppert също са и изключително здрави. Независими институти оценяват тяхното качество и здравословно състояние, а Koppert извършва свои строги проверки.

 • Как да поръчам колония бомбуси?
  Как да поръчам колония бомбуси?

  За съжаление потребителите не могат да поръчат колонии бомбуси.

 • Бях ужилен от бомбус. Какво трябва да направя?
  Бях ужилен от бомбус. Какво трябва да направя?

  Тази информация относно ужилванията от бомбуси предоставя насоки за намаляване на вероятността да бъдете ужилени от бомбус и за възможната реакция при ужилване и лечение.

Микробиологични решения

В допълнение към полезните насекоми и опрашителите, микробните продукти, като бактерии и гъби, образуват третия стълб за устойчивото производство на растенията и културите. Въпреки че не могат да се видят с невъоръжено око, тези продукти — които могат да се използват както над земята, така и под земята — имат потенциала да правят невероятни неща. Те се борят с болестите и вредителите, укрепват посевите и подобряват усвояването на хранителните вещества. Тяхното развитие изисква висококачествени и скъпи научни изследвания.

 • Как действат микроорганизмите?
  Как действат микроорганизмите?

  Процесът може да се различава, но биологичният фунгицид Trianum е отличен пример. Trianum е основан на гъбата Trichoderma harzianum. Спорите на щама Т-22 колонизират кореновата система на растението и държат патогените встрани.

Задания/училище

Работите ли по задание за училище? Ако е така, посетете https://www.secretagentsinhorticulture.com/ за информация относно биологичната защита на културите, естественото опрашване и микробиологията. Също така можете да намерите много информация на www.koppert.com, но тази информация е предназначена за професионални производители.

Поръчка на рекламни материали

Посетете нашия онлайн магазин, за да поръчате брошури и други рекламни материали. Имайте предвид, че брошурите и листовките са предназначени за професионални производители.