Horiver

Тип:
Sticky trap with wet glue
Тип:
Жълти лепкави капани
Категория на продукта:
Monitoring
Play

Използвайте за

Използвайте за

Кога да се използва Horiver?

Използвайте Horiver за наблюдение и улавяне на възрастни листни въшки, листни миниращи молци, белокрилки, трипси и скиариди

Как действа

Как действа

Как действа Horiver?

Лепкавите капани са от съществено значение при откриването и частичното елиминиране на много видове летящи вредители в оранжериите. Лепкавите капани дават възможност за откриване на вредителите на ранен етап и след това да се използват биологични мерки за борба с тях. Това предотвратява ненужните приложения на химикали.

Освен това редовното броене на уловените насекоми в лепкавите капани показва кога вредителите присъстват в оранжерията, колко бързо се развива тяхната популация и кога тяхната популация вероятно ще достигне своя връх. По този начин производителите са много по-добре подготвени за потенциални заплахи.

Horiver (малък) има решетка, която улеснява броенето.

Спецификации на продукта

Спецификации на продукта

Horiver се продава в следните размери:
25 x 10 cm (малък, съдържа 8 двустранни + 2 едностранни лепкави капани)
25 x 20 cm (среден, 20 двустранни + 2 едностранни лепкави капани)
25 x 40 cm (голям, 10 двустранни + 2 едностранни лепкави капани)
 

Указания за употреба

Указания за употреба

Приложение на Horiver

Инструкции за употреба:

  • По отношение на високите култури като краставица, домат и пипер, поставете капаните точно над горната част на растението и коригирайте, докато растенията растат.
  • Когато става въпрос за култури с нисък навес, подпрете капаните с пръчки или телени държачи и ги монтирайте максимум на 30 cm  над културата.
  • Капаните трябва да се поставят в зоните, където рискът от заразяване с вредители е висок, например при врати, фронтонни краища и странични вентилационни отвор.
Play

Дозировка

Що се отнася до целите на наблюдението, препоръчителната норма е пет капана на 1 000 m². Ако капаните трябва да дадат своя принос за биологичния контрол на вредителите в така наречените горещи точки (т.е. масово улавяне), използвайте най-малко един капан на 20 m² или най-много един капан на 2 m². За тази цел могат да се използват както малки, така и по-големи капани.

Използване

Koppert B.V. не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Приложими са Общите условия на Koppert (Koppert B.V. и/или свързани с него компании). Използвайте само продукти, които са разрешени за вашата държава/област и култура. Проверете местните изисквания за регистрация. Koppert не може да бъде подведена под отговорност за неразрешена употреба. Koppert не носи отговорност за намаленото качество на продукта, ако той е съхраняван по-дълго от препоръчаното и/или при неподходящи условия.

Имате ли нужда от помощ?